Habverés és tojás szétválasztgatás nélkül! Imádom!
Mindig ÍGY KÉSZÍTEM!
Hozzávalók: 24 cm-es kerek tortaformához
7 tojás
Liszt 6 tojás súlyával megegyező mennyiségben ( kb. 300g)
Kristálycukor 7 tojás súlyával megegyező mennyiségben ( kb. 350g)
Késhegynyi só és ugyanannyi szódabikarbóna
Beleteszünk egy tálba 6 tojást, kimérünk ugyanannyi lisztet. Hozzáütjük a tojásokhoz a 7. tojást.
Lemérjük és kimérünk ugyanannyi cukrot.
A tojásokat és a cukrot kb. 15 percig keverjük robotgéppel gyors fokozaton.
Ezután lassítjuk a keverést és apránként hozzátesszük a sós és szódabikarbónás lisztet.
Használhatunk mákot, diót, kakaót vagy ízlés szerint bármit amivel tudjuk variálni a tésztánkat, de akkor annyival kevesebb lisztet használjunk.
Már mehet is sütőpapírral bélelt formába.
Előmelegített sütőben az első 10 percben 200 fokon, utána 180 fokon még 30 percig sütöm.