Legegyszerűbb piskóta
2015. január 06. írta: Így készítem

Legegyszerűbb piskóta

Habverés és tojás szétválasztgatás nélkül! Imádom!

Mindig ÍGY KÉSZÍTEM!

Hozzávalók: 24 cm-es kerek tortaformához

7 tojás

Liszt 6 tojás súlyával megegyező mennyiségben ( kb. 300g)

Kristálycukor 7 tojás súlyával megegyező mennyiségben ( kb. 350g)

Késhegynyi só és ugyanannyi szódabikarbóna

Beleteszünk egy tálba 6 tojást, kimérünk ugyanannyi lisztet. Hozzáütjük a tojásokhoz a 7. tojást.

Lemérjük és kimérünk ugyanannyi cukrot.

A tojásokat és a cukrot kb. 15 percig keverjük robotgéppel gyors fokozaton.

Ezután lassítjuk a keverést  és apránként hozzátesszük a sós és szódabikarbónás lisztet.

Használhatunk mákot, diót, kakaót vagy ízlés szerint bármit amivel tudjuk variálni a tésztánkat, de akkor annyival kevesebb lisztet használjunk.

Már mehet is sütőpapírral bélelt formába.

Előmelegített sütőben az első 10 percben 200 fokon, utána 180 fokon még 30 percig sütöm.

linda_piskota.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr637048483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása