Joghurtos barackos torta krém
2015. január 09. írta: Így készítem

Joghurtos barackos torta krém

Hozzávalók:

750 g natúr joghurt

3 dl habtejszín

400 g őszibarack konzerv

200g porcukor

1 cs. étkezési zselatin

(Lehet más gyümölcsöt is használni. Pl.:erdei gyümölccsel  isteni.)

Felverjük a habtejszínt és hozzáforgatjuk a porcukorral elkevert joghurthoz.Feloldjuk a zselatint 1 dl meleg vízben.Hozzákeverjük a krémhez és egy picikét hagyjuk állni.

Ez elég egy 24 cm-es piskóta betöltéséhez, sőt még nekem néha sok is egy kicsit de ami marad az magában is nagyon finom.

A torta betöltéséhez úgy fogjunk hozzá, hogy 3 részre vágjuk a piskótát (nálam mindig a piskóta alja lesz a torta teteje és fordítva.Ha megvagyunk akkor az alsónak szánt lapot belecsatoljuk a tortaformába és beletesszük a fél adag krémet majd megszórjuk a fél adag lecsöpögtetett és felkockázott barackkal, majd ismételjük a folyamatot.Néhány órára hűtőbe tesszük.

Ha a torta megszilárdult, díszíthetjük 1 dl tejszínből felvert habbal (érdemes habfixálót tenni bele)vagy be is vonhatjuk de akkor mindenképpen kenjük körbe vajkrémmel vagy lekvárral mert a tejszínes krémek megolvasztják a fondantot.20150604_200449.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr727056157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása