Hozzávalók:
750 g natúr joghurt
3 dl habtejszín
400 g őszibarack konzerv
200g porcukor
1 cs. étkezési zselatin
(Lehet más gyümölcsöt is használni. Pl.:erdei gyümölccsel isteni.)
Felverjük a habtejszínt és hozzáforgatjuk a porcukorral elkevert joghurthoz.Feloldjuk a zselatint 1 dl meleg vízben.Hozzákeverjük a krémhez és egy picikét hagyjuk állni.
Ez elég egy 24 cm-es piskóta betöltéséhez, sőt még nekem néha sok is egy kicsit de ami marad az magában is nagyon finom.
A torta betöltéséhez úgy fogjunk hozzá, hogy 3 részre vágjuk a piskótát (nálam mindig a piskóta alja lesz a torta teteje és fordítva.Ha megvagyunk akkor az alsónak szánt lapot belecsatoljuk a tortaformába és beletesszük a fél adag krémet majd megszórjuk a fél adag lecsöpögtetett és felkockázott barackkal, majd ismételjük a folyamatot.Néhány órára hűtőbe tesszük.
Ha a torta megszilárdult, díszíthetjük 1 dl tejszínből felvert habbal (érdemes habfixálót tenni bele)vagy be is vonhatjuk de akkor mindenképpen kenjük körbe vajkrémmel vagy lekvárral mert a tejszínes krémek megolvasztják a fondantot.