Piskótatekercset terveztem! :) Maradtam a szokásos piskóta receptemnél amit feldobtam egy kis mákkal és megtöltöttem túrókrémmel és meggydzsemmel.
Piskóta:
6 db tojás
25 g darált mák (lehet kicsit több is ízlés szerint)
Kristálycukor
Finomliszt
késhegynyi só és szódabikarbóna
5 db tojás súlyával megegyező mennyiségű lisztre van szükségünk, a kristálycukrot is ugyanígy mérjük ki csak azt a 6 db tojás súlyával megegyezően. Tudom, először bonyolultnak tűnik de ha egyszer belejön az ember csak így süt piskótát mert annyira gyors. Két perc összekészíteni.
A 6 db egész tojást és a cukrot (kb. 280- 300g) 15 percig verjük robotgéppel legmagasabb fokozaton. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
15 perc elteltével hozzáadagoljuk apránként a mákkal, sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet (kb. 250g), ugyanígy géppel kavarhatjuk, csak legkisebb fokozaton.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük és 200 fokon csak 12 percig sütjük.
Ezután forrón nedves konyharuhára borítjuk, megfordítjuk, hogy ismét az alja legyen alul és feltekerjük. Amíg kihűl elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
250 g túró
75 g natúr joghurt
Fél citrom leve
Reszelt citromhéj (kb. egy fél citromé )
Egy csipet só
5 evőkanál porcukor
3 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókat összekeverjük.
Ha kihűlt a piskóta akkor óvatosan kitekerjük, megkenjük a meggydzsemmel és a túrótöltelékkel. Megpróbáljuk jó szorosan feltekerni. Nekem a legjobban az vált be, hogy becsomagoltam folpackba és így tettem a hűtőbe. Mindig csak annyit bontottam ki a amennyit fel is szeleteltem. Szépen összeállt, könnyen tálalható.
Jó étvágyat! :)