Egyszerű vasárnapi desszertnek indult. Aztán egy kicsit felturbóztam.
Anyukám már régóta emlegeti, hogy mindig csak áradozom arról az isteni vaníliakrémről.
Vasárnap kapóra jött, mert mondta, hogy jó lenne ha sütnék egy kis piskótát. Eszembe jutott, hogy akkor legyen kerek a piskóta és sütök egy "meztelen" tortát. Azt még úgysem próbáltam.
Kakaós lapokat sütöttem a szokásos recept alapján csak nem 7, hanem 5 tojásból kevertem be a tésztát.
http://igykeszitem.blog.hu/2015/01/06/legegyszerubb_piskota
Elkészítettem a vaníliakrémet:
http://igykeszitem.blog.hu/2015/03/03/vanilia_krem
Fagyasztott erdei gyümölcsöm volt, amit még egy kicsit apróbbra vágtam és egy kis almával dúsítottam.
A kihűlt piskótalapokra rákentem vaníliakrémet, amiből hagytam egy kicsit a torta tetejére is, körülbelül a negyedét. A gyümölcsöknek is csak a kétharmadát használtam fel a töltelékhez.
Ezután következett a életem első Pavlova tortája.
Előző nap láttam a Street Kitchen műsorban egy nagyon jó receptet. De nekem önmagában túl édesnek tűnt ezért gondoltam úgy, hogy egy másik torta tetején jól mutatna.
Itt lesz a recept azzal a különbséggel, hogy rózsavizem nem volt én azt sima vízzel helyettesítettem, a karamellizált eper nálam karamellizált erdei gyümölcs és a mascarponés krém helyett vaníliakrém került bele.
Úgy gondolom jól sikerült. Kívül ropogós, belül lágy, krémes. Nem is volt olyan bonyolult. Amikor kihűlt rátettem a betöltött torta tetejére. A közepébe került a maradék krém és a karamellizált erdei gyümölcs. Extraként sárgadinnye szeletekkel díszítettem ami nagyon feldobta.