Meggylekváros habos rácsos
2015. május 25. írta: Így készítem

Meggylekváros habos rácsos

Az első és egyben a legkedvesebb süteményeim közé tartozik ez a finomság. Nagyon jól összeillik a citromos tészta, a meggylekvár és a  hab a tetején. 

Tészta:

25 dkg vaj vagy margarin

15 dkg kristálycukor

3 tojássárgája

45 dkg finomliszt

1 cs. sütőpor

1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve

A vajat (margarint) habosra keverjük cukorral. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Egynegyedét félretesszük. A többi tésztával  kibéleljük egy tepsi alját (30*40 cm) a tenyerünk vagy egy kanál segítségével kis adagokban. Vastagon megkenjük lekvárral. 

1798099_341333159360545_1409165959502487088_n.jpg

10639516_341333276027200_1404126809221426783_n.jpg

Tetejére:

3 tojásfehérje

15 dkg porcukor

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és csak a vége felé adjuk hozzá a porcukrot. Ha készen van rásimítjuk a lekvárra. A félretett tésztából berácsozzuk, esetleg mintázzuk a tetejét.

Előmelegített sütőben közepesnél erősebb lángonl (kb. 200 fokon) 22-24 perc alatt készen is van.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/7490092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása