Az első és egyben a legkedvesebb süteményeim közé tartozik ez a finomság. Nagyon jól összeillik a citromos tészta, a meggylekvár és a hab a tetején.

Tészta:
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
45 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
A vajat (margarint) habosra keverjük cukorral. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Egynegyedét félretesszük. A többi tésztával kibéleljük egy tepsi alját (30*40 cm) a tenyerünk vagy egy kanál segítségével kis adagokban. Vastagon megkenjük lekvárral.
Tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és csak a vége felé adjuk hozzá a porcukrot. Ha készen van rásimítjuk a lekvárra. A félretett tésztából berácsozzuk, esetleg mintázzuk a tetejét.
Előmelegített sütőben közepesnél erősebb lángonl (kb. 200 fokon) 22-24 perc alatt készen is van.
Jó étvágyat!
