Ezt az anyagot akkor fedeztem fel amikor a halászlé tortámhoz kerestem valamit ami gyorsan szárad, kiadós és formatartó. A fondantot nem mertem ehhez használni.
Gyorsan szárad és keményre, olyan formákat válasszunk aminek az elkészítése nem időigényes. Legelső próbálkozásom a "tányér" készítés volt. Kinyújtottam, kivágtam, bekeményítőztem a formát (tányért) és beleigazítottam. Tényleg megtartotta a formáját még úgy is, hogy nedvesség érte mert PIPING GÉLT is használtam a kívánt díszhez.
Hozzávalók:
5 g étkezési zselatin
30 ml víz
300 g porcukor
Elkészítés:
Gőz fölött felolvasztjuk a zselatint a vízben csomómentesre. Hozzáöntjük a porcukorhoz és pillanatok alatt összegyúrjuk. Gélfestékkel színezhetjük vagy ha a víz mennyiségéből leszámoljuk akkor folyékony ételfestékkel is. Már használhatjuk is, vigyázva, hogy ki ne száradjon. Ha ez mégis megtörténne akkor vajas kézzel átgyúrjuk.