Vörös bársony torta
2015. május 25. írta: Így készítem

Vörös bársony torta

Eredetileg az összetevők közül  kakaó és az író az ami ezt a vöröses színt kölcsönözné a tortánknak de ez most egy másik recept.

Tészta:

25 dkg kristálycukor

25 dkg liszt

8,5 dkg olvasztott vaj

2 tojás

3 teáskanál ételfesték (folyékony)

3-4 dkg kakaópor

1 cs. vaníliáscukor

1 csipet só

1,5 dl zsíros tej

1/2 csomag sütőpor

A vajat kikeverjük a cukorral, a kakaóport az ételfestékkel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és végül  apránként a sóval és sütőporral elkevert lisztet.

Egészen sűrű, nem igazán piskóta állagú tésztát kapunk. Két adagot sütöttem 24 cm-es formában, hogy egy nagyobb tortám legyen. A forma aljába sütőpapírt vágunk és 180 fokon kb. 30 - 40 percig és/vagy tűpróbáig sütjük. Nem szól mellette, hogy ételfestékkel készül de az az illat ami bejárt mindent! Hm.....

p111113_19_47.jpg

img_20160428_085615_1.jpg

Krém:

250 g mascarpone krémsajtot kikeverünk 15 dkg porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral és 10 dkg tejföllel.

200 ml lehűtött habtejszínt kissé felverünk és  hozzáadunk 1/2 cs. habfixálót (5 g) folytatjuk a habverést. Nem kell nagyon keményre verni csak annyira, hogy legyen egy kis tartása a krémünknek mert ezt forgatjuk össze a mascarponés keverékkel.

Ezzel már be is tölthetjük a tortánkat.

20150515_084138.jpg

 

ildi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr237490256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása