Eredetileg az összetevők közül kakaó és az író az ami ezt a vöröses színt kölcsönözné a tortánknak de ez most egy másik recept.
Tészta:
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
8,5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 teáskanál ételfesték (folyékony)
3-4 dkg kakaópor
1 cs. vaníliáscukor
1 csipet só
1,5 dl zsíros tej
1/2 csomag sütőpor
A vajat kikeverjük a cukorral, a kakaóport az ételfestékkel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és végül apránként a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
Egészen sűrű, nem igazán piskóta állagú tésztát kapunk. Két adagot sütöttem 24 cm-es formában, hogy egy nagyobb tortám legyen. A forma aljába sütőpapírt vágunk és 180 fokon kb. 30 - 40 percig és/vagy tűpróbáig sütjük. Nem szól mellette, hogy ételfestékkel készül de az az illat ami bejárt mindent! Hm.....
Krém:
250 g mascarpone krémsajtot kikeverünk 15 dkg porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral és 10 dkg tejföllel.
200 ml lehűtött habtejszínt kissé felverünk és hozzáadunk 1/2 cs. habfixálót (5 g) folytatjuk a habverést. Nem kell nagyon keményre verni csak annyira, hogy legyen egy kis tartása a krémünknek mert ezt forgatjuk össze a mascarponés keverékkel.
Ezzel már be is tölthetjük a tortánkat.