Epres joghurtos krémmel készült citromsárga táska.
26 cm-es kerek tortaformában sütöttem piskótát 7 tojásból.
http://igykeszitem.blog.hu/2015/01/06/legegyszerubb_piskota
Négy lapba vágtam, mindegyiket elfeleztem és betöltöttem. Bevontam vajkrémmel.
A fondant egy részét citromsárgára színeztem. Kinyújtottam és mintázott nyújtófával került bele a minta. A tortaformám aljának segítségével körbevágtam a fondantot és elfeleztem. Ezek kerültek a táska két oldalára. A kimaradt részt fehérrel vontam be. A sorrendet most összekevertem, egyszerűbb lett volna a fehér résszel kezdeni. Pedig ez a második táskám. Az elsőnél jó volt a sorrend. :)
A fehér és a citromsárga rész találkozásához vékonyra sodort fondant került. Ezután következett a cipzár és a vállpánt, ezekhez a mintát (varrást) fondant vágó és mintázó eszközzel készítettem. A fodrok 3-3 téglalap alakúra nyújtott lapból állnak. Egy ecset végével vékonyítottam el a fondantot kb. 0,5 centiméterenként, így alakultak ki a fodrok, amelyek fentről lefelé kerültek rá a táskára.
Az alátétet is bevontam vékonyra nyújtott fondanttal amit egy pici vízzel ragasztottam fel a kartonlapra. Kinyújtottam, a lap teljes felületét enyhén bevizeztem, ráfordítottam és körbevágtam.
Keletkezett egy-két légbuborék, ezeket kiszurkáltam. A virágokat gélfestékkel festettem. A rózsákat egy zellerszár segítségével, a leveleket ecsettel.
Így készült a második táska tortám.
Így sikerült az első.