Baglyos torta és gabonamassza
2015. július 12. írta: Így készítem

Baglyos torta és gabonamassza

Nagyon menő nyáron ez a joghurt és barack párosítás. Szóval a könyv belsejébe ez került. Kipróbáltam valami újat. Gabonamasszából  készült a bagoly. A recept  a Nassoldából származik.

20150627_052443.jpg

Hozzávalók a gabonamasszához:

3 evőkanál margarin

285 g pillecukor (állítólag házi pillecukor nem jó, ezért inkább én is boltiból készítettem)

150 g gabonapehely

( Én mézes puffasztott búzát használtam. Igazán finom is lesz így a végeredmény.)

Gőz felett olvasztottam meg a margarint majd beletettem a pillecukrot is. Amikor teljesen felolvadt akkor került bele a puffasztott búza. Jól összekevertem, ezután egy kimargarinozott üvegtálba simítottam a masszát és lefedtem sütőpapírral. Kb. 20 percet hagytam hűlni. Ha nagyon kihűlne akkor mikróban melegíthetünk rajta. Én is így jártam. Csak langyosan tudtam formázni margarinos kézzel. Nasiként is tálalhatjuk. Hűtőben lehűtve szeletelhető.

Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Könnyű volt kialakítani a formát és lehűlve nagyon jó tartása van. Vajkrémmel lekentem, burkoltam, díszítettem.

 

20150625_200450.jpg

20150625_201013.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr527619618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása