Nagyon menő nyáron ez a joghurt és barack párosítás. Szóval a könyv belsejébe ez került. Kipróbáltam valami újat. Gabonamasszából készült a bagoly. A recept a Nassoldából származik.
Hozzávalók a gabonamasszához:
3 evőkanál margarin
285 g pillecukor (állítólag házi pillecukor nem jó, ezért inkább én is boltiból készítettem)
150 g gabonapehely
( Én mézes puffasztott búzát használtam. Igazán finom is lesz így a végeredmény.)
Gőz felett olvasztottam meg a margarint majd beletettem a pillecukrot is. Amikor teljesen felolvadt akkor került bele a puffasztott búza. Jól összekevertem, ezután egy kimargarinozott üvegtálba simítottam a masszát és lefedtem sütőpapírral. Kb. 20 percet hagytam hűlni. Ha nagyon kihűlne akkor mikróban melegíthetünk rajta. Én is így jártam. Csak langyosan tudtam formázni margarinos kézzel. Nasiként is tálalhatjuk. Hűtőben lehűtve szeletelhető.
Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Könnyű volt kialakítani a formát és lehűlve nagyon jó tartása van. Vajkrémmel lekentem, burkoltam, díszítettem.