Fehércsokis citromkrém
2015. szeptember 08. írta: Így készítem

Fehércsokis citromkrém

FOTO

Az Arab kávétorta krémje adta az ötletet. Kicseréltem az étcsokoládét fehércsokira, a kávét pedig citromra.

Finomság született. Máktortával az igazi! :)

Hozzávalók: (24 cm-es kerek tortaforma)

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

3 tojás sárgája

1 egész tojás

2 dl tej

2 evőkanál frissen facsart citromlé

fél citrom lereszelt héja

5 dkg fehér csokoládé

1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A porcukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat, csokoládét és a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt simára keverjük a lágy margarinnal.

Választhatunk hozzá piskótát ízlés szerint. Nekem akkor jutott eszembe ez a recept  amikor mákos piskótához szerettem volna valamilyen finom citromos krémet készíteni. Együtt tényleg nagyon finom.

ITT találtok is hozzá egy egyszerű receptet amit mákkal ízesítve már lehet is tölteni ezzel a finomsággal. :)

white_chocolate-off_the_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr937771062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása