Az Arab kávétorta krémje adta az ötletet. Kicseréltem az étcsokoládét fehércsokira, a kávét pedig citromra.
Finomság született. Máktortával az igazi! :)
Hozzávalók: (24 cm-es kerek tortaforma)
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 egész tojás
2 dl tej
2 evőkanál frissen facsart citromlé
fél citrom lereszelt héja
5 dkg fehér csokoládé
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A porcukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat, csokoládét és a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt simára keverjük a lágy margarinnal.
Választhatunk hozzá piskótát ízlés szerint. Nekem akkor jutott eszembe ez a recept amikor mákos piskótához szerettem volna valamilyen finom citromos krémet készíteni. Együtt tényleg nagyon finom.
ITT találtok is hozzá egy egyszerű receptet amit mákkal ízesítve már lehet is tölteni ezzel a finomsággal. :)