Hozzávalók:
10 g étkezési zselatin
4-5 evőkanál víz
aroma
színezék
150 g kristálycukor
0,5 dl víz
1 evőkanál méz
porcukor
étkezési keményítő
Pillecukor készítése:
10 g étkezési zselatint, 4-5 evőkanál vízet, esetleg még színezőt, aromát, beleteszünk a keverőtálba. Kicsit elkeverjük.
150 g kristálycukrot 0,5 dl vízzel és 1 evőkanál mézzel összeolvasztunk, majd hagyjuk főni kb. 2 percet kicsi lángon.
Levesszük tűzről, egy keveset hozzáadunk a zselatinhoz és elkeverjük. Ezután mehet bele a többi és 1 csipet só. Magas fokozaton keverjük tovább addig amíg annyit hűl, hogy elkezd sűrűsödni, keményedni.
Amikor már jó nyúlós (kb. 8-10 perc) akkor kiboríthatjuk olajozott formákba vagy olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe. Lehűtjük. 2-3 óra.
Porcukor és étkezési keményítő fele-fele arányú keverékével megszórt felületre borítottam. Felkockáztam és ugyanebben a keverékben megforgattam őket. Készült vaníliás és kókuszos.
Így használtam fel: