Már említettem, hogy nekem nem jön be az eredeti változat. Örülök, hogy beugrott ez az ötlet mert így már más szemmel nézek a Fekete erdő tortára (ha így készül).
Az eredeti recept szerint 1 üveg meggybefőtt levét kell 2,5 dkg étkezési keményítővel, vaníliás cukorral, fahéjjal sűrűre főzni és hozzáadni a meggyet.
Ezt helyettesítettem egy kis házi meggy dzsemmel amit nyáron készítettem. Eszembe jutott, hogy most egészen nagy darabosra sikerült és mennyivel finomabb lenne mint az a keményítős csoda. Így is lett. Nagyon jól nézett ki és finom is volt.
A tejszínes réteghez 200 ml tejszínt felvertem 1 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.Amikor elkezdett sűrűsödni beletettem egy csomag habfixálót és addig folytattam a habverést amíg a kívánt állagot elértem.