Fekete erdő "krém" (ahogy én szeretem)
2015. január 26. írta: Így készítem

Fekete erdő "krém" (ahogy én szeretem)

Már említettem, hogy nekem nem jön be az eredeti változat. Örülök, hogy beugrott ez az ötlet mert így már más szemmel nézek a Fekete erdő tortára (ha így készül).

Az eredeti recept szerint 1 üveg meggybefőtt levét kell 2,5 dkg étkezési keményítővel, vaníliás cukorral, fahéjjal sűrűre főzni és hozzáadni a meggyet.

Ezt helyettesítettem egy kis házi meggy dzsemmel amit nyáron készítettem. Eszembe jutott, hogy most egészen nagy darabosra sikerült és mennyivel finomabb lenne mint az a keményítős csoda. Így is lett. Nagyon jól nézett ki és finom is volt. 

A tejszínes réteghez 200 ml tejszínt felvertem 1 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.Amikor elkezdett sűrűsödni beletettem egy csomag habfixálót és addig folytattam a habverést amíg a kívánt állagot elértem.

20150316_184537.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszitem.blog.hu/api/trackback/id/tr817113053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása